Alin Mitroi

Alin Mitroi – o persoană foarte determinată, cu o atitudine deschisă și o atenție deosebită față de client.

Alin este licențiat în Mecatronică și Robotică, Universitatea “Politehnica” Timisoara, Fac. Mecanică și deține o diplomă de Master în Sisteme Robotice cu Inteligență Artificială, obținută în cadrul aceleiași universități.

Parcursul său profesional și-a avut punctul de pornire chiar în timpul studiilor de master, când a început să lucreze în sectorul automotive. A pornit ca junior, pentru ca, treptat, prin ocuparea a diverse poziții în departamentele de calitate din companii multinaționale să își dezvolte abilitățile. În 2013, Alin a devenit Quality Manager la o companie germană care activează în industria iluminatului, unde a activat pentru un an și jumătate.

Parcursul său profesional și-a continuat direcția ascendentă, prin ocuparea poziției de Site Manager (coordonând 100+ persoane) în cadrul Trigo Industry Services, pentru ca mai apoi să devină Coordonator TREQ pe România, poziție din care a efectuat variate activități de Consultanță în Managementul Calității.

Pe parcursul carierei sale, Alin a avut rolul de interfață cu clientul pentru clienți precum Ford, Fiat, Osram, Philips și a contribuit în soluționarea reclamațiilor primite de la client și în dezvoltarea planurilor de acțiuni pentru diverse sisteme și niveluri de escaladare.

Capacitățile sale profesionale au crescut odată cu fiecare poziție ocupată și cu fiecare proiect gestionat:

  • Din postura de Quality Manager, Alin a fost responsabil de procesul de recertificare al companiei conform ISO 9001:2008 și de dezvoltarea Strategiei Procesului de Asigurare a Calității pentru un nou tip de bec cu LED.
  • Pe parcursul carierei sale a jucat un rol activ în dezvoltarea APQP, PFC, PFMEA, Control Plan, SPC, MSA, PPAP, QRQC și Problem Solving (Metoda 8D, Fishbone Diagram, 5Why). De asemenea, a efectuat audituri interne conform ISO/TS 16949:2009 conform Standardului de Auditare ISO 19011:2011, Audituri Interne 5S, cât și Layered Process Audit.
  • Pe parcusul perioadei petrecute în cadrul Trigo, Alin a desfășurat atât multiple activități de CSL2 și CSL3 la cererea OEM, cât și activități pentru ieșirea din NBH.

La toate acestea, se adaugă certificarea Six Sigma Green Belt și  cea de Auditor Intern IATF 16949:2016