Florentina Sabău

Florentina Sabău – o persoană determinată și cu o atitudine proactivă, axată pe excelență.

Florentina este absolventă a Facultății de Chimie Industrială și Protecția Mediului din cadrul Universității Politehnica din Timișoara și deține o diploma de master în Optimizarea Sistemelor de Inginerie Sanitară și Protecția Mediului în domeniul hidrotehnic.

În cei peste 9 ani de experiență în domeniul automotive, timp în care a lucrat în companii multinaționale, Florentina și-a dezvoltat și și-a îmbunătățit abilităție în sistemele de management a calității, disciplinele de îmbunătățire continuă și domeniul protecției mediului.

În cariera sa, Florentina a activat și ca Specialist Îmbunătățire Continuă Black Belt și a implementat diverse proiecte care au îmbunătățit performanța proceselor în toate disciplinele majore LEAN (Process Flow Mapping, VSM, 5S/Visual management, TPM, QCO-SMED, Standard Work, Process Problem Solving, Just in Time, Kaizen/Continuous Improvement) devenind și consultant intern pentru toate departamentele.

Faptul că a organizat și moderat workshop-uri (VSM, 5S, SMED, TPM) în scopul atingerii targetelor de îmbunătățire a fost un pas important pentru consolidarea abilităților de trainer.

Mai apoi, de a lungul carierei sale ca Reprezentant al Sistemului de Management a Calității, a
contribuit la implementarea și dezvoltarea sistemelor de management a calității, experiența ei ducând la certificarea cu succes a companiilor pe noul standard IATF 16949.

Printre certificările care îi atestă competențele se numără:

  • Certificată ca auditor intern VDA 6.3, IATF 16949:2016 Auditor intern Sistemul de management al calității în industria automotive, ISO 9001:2015 Auditor intern  Sistem management al calitatii inclus ISO 19011:2018, ISO 14001:2015 Auditor intern Sistem de management al mediului, ISO 45001:2018 Auditor intern Sisteme de management al sănătății și securității în muncă, Specialist si Auditor intern sistem de management energie conform ISO 50001:2011.
  • Certificată de Renault Consulting France ca Lean Six Sigma Green Belt.
  • Certificată de Lean Manufacturing și Kepner Tregoe și de CNFPA în calitate de Trainer și Project Manager.

În 2017, Florentina a devenit parte a echipei noastre, ca trainer și consultant, iar în prezent livrează full time consultanță tehnică de specialitate pentru clienții EMC.