Adelin Vargas

Absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, secția Electrotehnică, specializarea Mașini și Motoare electrice.

O persoană dinamică, ambițioasă și optimistă orientată înspre continuă dezvoltare cu o atenție deosebită la detalii și o gândire analitică.

Având o experiență profesională de peste 10 ani în domeniul industriei automotive și medicale cu activitate desfașurată în cadrul mai multor companii multinaționale TRW, Continental, Adient si Flextronics.

Abilități de leadership dezvoltate prin ocuparea a diferite poziții: Team Leader (pentru mai mult de 30 persoane) și coordonator de proiect pentru diverse proiecte de instalare a echipamentelor de producție noi.

Experientă în domeniul calității acumulată prin poziția de tehnician calitate, inginer calitate, responsabil pentru managementul calității și Customer Quality Manager. Implicat direct în activitățiile de implementare și monitorizare a proiectelor noi precum și a documentației aferente: APQP, PFC, PFMEA, Control Plan, SPC, MSA, PPAP. Responsabil pentru implementarea la nivel de fabrica a Layered Process Audit și a softului QDA pentru monitorizarea procesului si realizarea studiilor de capabilitate in timp real. Menținearea contactului cu clientul și realizarea de rapoarte bazate pe diverse metodologii Problem Solving (Metoda 8D, Fishbone Diagram, 5Why). Participare în pregatirea și susținerea auditurilor interne și de client conform ISO/TS 16949:2009, asigurarea cu succes a tranziției catre noul standard de calitate IATF 16949:2016.

La aceasta se adaugă experința de inginer de proces și o colaborare directă cu departamentul de îmbunătățire continuă pentru: Process Flow Mapping, VSM, 5S/Visual management, TPM, Standard Work, Process Problem Solving, Gemba Walk.

Certificare Six Sigma Green Belt obținută prin realizarea de proiecte de îmbunătățire interne în cadrul companiei Flextronics.

Experientă în domeniul furnizării de training dobândită atât în cadrul programelor de formare susținute în interiorul companiilor unde a activat, precum și colaborarea din 2018 cu o firma externă de training și consultanță.