FMEA Failure Mode and Effect Analysis / Implementation FMEA AIAG & VDA FMEA Handbook, 1st edition 2019

FMEA Failure Mode and Effect Analysis / Implementation FMEA AIAG & VDA FMEA Handbook, 1st edition 2019

Ați observat că mulți oameni petrec mai mult timp pentru a corecta decat pentru a preveni un defect?

FMEA este o unealtă de lucru care ne ajută să controlam riscurile din design și proces, iar cursul este destinat tuturor celor care iau parte la un proces ce implică rezolvarea de probleme, dar și managerilor si specialistilor implicați în întregul domeniu de activitate a companiei.

De ce noul manual FMEA?

Manualul AIAG & VDA FMEA, ediția 1, este oficial prezentat la 3 iunie 2019. Este o finalizare a unui proiect de trei ani în publicarea unui ghid internațional privind analiza modurilor de defectare și a efectelor care combină două referințe majore în industria automobilelor: Grupul din America de Nord (AIAG – Automotive Industry Action Group) și Verband der Automobilindustrie (VDA), asociația germană pentru producătorii și furnizorii de automobile.

Care sunt cele mai importante schimbări?

Modificarea cea mai vizibilă din Manualul AIAG & VDA FMEA este o nouă abordare în 7 etape pentru dezvoltarea FMEA, care oferă un cadru pentru documentarea riscurilor tehnice. Cu acest nou cadru, proiectarea produsului și riscul din proces devin mai transparente și pot fi anticipate, calibrate și gestionate într-un mod cuprinzător.

Alte modificări includ:

  • Un nou capitol suplimentar privind FMEA pentru monitorizare și reacție sistem (FMEA-MSR)
  • Tabele revizuite pentru severitate, apariție și detecție
  • O metodologie de prioritate a acțiunii (AP) pentru înlocuirea RPN
  • Formulare noi (utilizatori de calcul tabelar) și rapoarte de vizualizare software (utilizatori de software dedicat)
  • Repere atât din Manualul FMEA a 4-a ediție AIAG, cât și din manualul VDA volumul 4 FMEA

Cine este impactat?

Toți furnizorii care lucrează în conformitate cu orientările AIAG & VDA în funcție de așteptările clienților sunt impactați.

BENEFICIILE FORMĂRII NOASTRE:

Aflați noile cerințe FMEA:

  • Abordarea în 7 etape
  • Prioritatea de acțiune (AP) înlocuiește indicele RPN (numarul prioritar de risc)
  • Metoda 5T, (InTent, Timing, Team, Task, Tools)
  • Răspunsul sistemului de monitorizare MSR
  • Toți participanții vor primi o copie a AIAG VDA FMEA Handout.

Continutul trainingului

Observatii generale: Modificări de principiu, Abordare în 7 etape, Metoda 5T, Diagrame noi de evaluare (S,O,D), AP – Prioritate de acțiune, Acțiune recomandată împărțită în prevenire / detecție, Raportul FMEA, Modificări pe care nu trebuie să le efectuați, Strategia de tranziție

DESIGN FMEA: Noțiunile de Sistem, Element și Componentă; Următorul nivel superior, elementul de focalizare și următorul nivel inferior, Accent pe controlul prevenției, Evaluările de detecție extinse.

Proces FMEA: Process Item System, Subsystem, Part Element or Name of Process; Elementul de lucru de tip 4M, Opțiuni pentru documentarea funcției și cerinței / produsului; Etapele principale de întocmire PFMEA; Diagramele „process flow”; Noul formular de lucru PFMEA; Noile tabele cu indici de Severitate (tabel de clasificare a severitatii); Frecventa (tabel de clasificare a frecventei); Detectie (tabel de clasificare a detectiei). Modul de alegere pentru AP(action priority) – tabelul AP.

Acțiuni corective și de îmbunătățire: Riscuri majore; Reducerea factorilor de risc (la schimbarea design-ului, instalarea sistemelor error proofing, training, proceduri); Raportarea acțiunilor; Reducerea AP.