Freight Cost Optimization

Freight Cost Optimization

Atunci cand optimizati un proces inseamna ca sunteti capabili sa “vedeti” pierderile, intelegeti cauza principala a acestora, aveti capacitatea de a propune solutii, de a le implementa, stiti sa masurati rezultatul si preveniti reaparitia problemelor.

Fiind unul dintre factorii cei mai importanti ai proceselor logistice, optimizarea costurilor de transport este un proces constant in toate companiile. Totusi, pe langa procesul conventional de optimizare a costurilor (cum ar fi procesul de negociere al preturilor), exista potentiale zone „ascunse”, uneori greu de vazut. Acest curs va scoate in evidenta aceste zone permitandu-va sa gasiti metode de imbunatatire.

De ce aveti nevoie de acest training?

Cursul atinge principalele aspecte ale transportului de marfuri si ofera o imagine de ansamblu asupra procesului, precum si abordarea din diferite perspective a factorilor implicati (achizitia, planificarea, serviciul clienti, NPI, receptia, agentul de transport, etc.). Dealtfel acest curs va va permite sa descoperiti si sa urmariti potentialele imbunatatiri in tot acest flux.

Continutul trainingului

Transport: Intelegerea diferitelor modele de transport si a factorilor implicati, precum si a indicatorilor „KPI” relevanti.

Costul transportului: Crearea unui buget, negocierea marfurilor si unele potentiale greseli, abordarea locala, regionala si globala a transporturilor.

Optimizarea marfurilor: Modelul colaborativ vs. modelul competitiv, Milk run, Clustering si HUB’s, Modelul Costului Liniar, Partenerul Sinergic, Managementul schimbarii in transport.

Alte optimizari: Timpul de intoarcere a camioanelor; procesul de facturare a marfurilor.

Impactul asupra mediului: Costuri si ecologie.