Cardboard Engineering / 2 zile de training și workshop

Auditul de proces LPA (audit de process stratificat) este un instrument al calității dezvoltat pentru managementul producției. Pregătirea și workshopul LPA sunt aplicabile pentru orice nivel în organizație, cum ar fi lideri de echipă, ingineri, manageri de departamente și top management.

Noțiunile transmise pe parcursul acestui curs și suportul de curs se bazează pe ghidul AIAG cu privire la auditul de tip LPA (CQI-8 Layered Process Audits Guideline).

Jidoka Awareness

Jidoka este o tehnică de a proiecta echipamentele (mașinile) și de a oferi operatorilor informațiile necesare astfel încât să aibă capacitatea de a detecta apariția unei stări anormale de funcționare și de a opri automat munca.

Principiul este cunoscut și sub denumirea de “autonomatizare”, adică “automatizare cu inteligență umană” sau “mașini inteligente”.

Manufacturing Optimization Process

Procesul de optimizare a producției (Manufacturing Optimization Process, MOP) este o metodă practică de proiectare a Fluxului Lean, cu ajutorul modelelor de tip machetă (mock-up) 1:1, implementată într-un mediu industrial.

Acest proces structurat se aplică în producție, pentru operațiuni de manufacturare în cazul produselor noi, modificări majore de proiectare ale produselor existente, modificări semnificative ale volumelor sau relocarea, optimizarea și înlocuirea liniilor de producție existente.

5S și Management Vizual

Știați că nu puteți construi un sistem de producție performant fără 5S?

5S este numele unei metode care privește organizarea și eficientizarea locului de muncă. Acest curs, însoțit de workshop, este util și adaptat tuturor departamentelor și angajaților din cadrul unei organizații. Astfel, cu ajutorul cunoștințelor dobândite veți putea îmbunătăți livrarea la timp a produselor și serviciilor, însă rezultatele se vor vedea și în calitatea produselor.

Lean Manufacturing

Lean Manufacturing oferă răspunsul la întrebarea: Cum ați putea face mai mult, cu cât mai puțin – mai puțin efort uman, mai puține echipamente, timp și spațiu? Trainingul este destinat tuturor celor care vor să elimine pierderile din munca lor și, în același timp, să adauge valoare. Acest curs este util și adaptat tuturor departamentelor și angajaților din cadrul unei organizații.

Value Stream Mapping (VSM)

Value Stream Mapping (VSM) este o metodă care ne oferă o vedere de ansamblu asupra întregului lanț de fabricație și care ne arată clar cum ne putem îmbunătăți rapid sau cum putem avea o strategie de creștere pe termen lung.

Metoda Value Stream Mapping este una centrală a conceptului Lean, iar acest curs și workshop sunt destinate tuturor angajaților din producție, inginerie, logistică și planificare.

Single Minute Exchange of Die (SMED) Training and Workshop

Single Minute Exchange of Die (SMED) Training și Workshop este o metodă structurată, folosită pentru a reduce timpul de schimbare de model și se adresează în special angajaților din producție, inginerie și planificare a producției.

În urma acestui curs, veți ști cum să reduceți timpul de schimbare și veți crește disponibilitatea utilajului sau a mașinii de lucru.

Total Productive Maintenance (TPM)

Total Productive Maintenance (TPM) oferă soluția potrivită astfel încât să te poți baza pe echipamente atunci când ai nevoie, fără ca acestea să se oprească în mod neașteptat și neplanificat.

Total Productive Maintenance pune accentul pe prevenție și pe mentenanța autonomă, iar acest curs este potrivit în special pentru mentenanță, producție și inginerie, dar și pentru cei care lucrează în domeniul calității.

New FMEA –AIAG & VDA FMEA implementation

FMEA–MSR - Failure Mode and Effect Analysis

Categorie curs: Core Quality Tools

For Monitoring & System Response
V-ați gândit vreodată cum se comportă produsul pe care îl livrați clientului final în condiții reale de utilizare pe durata de garanție a produsului? Și dacă sistemele instalate pe acesta sunt capabile sa reducă riscul apariției unui efect periculos în cazul defectării?

Quality Awareness / One training day

Categorie curs: Core Quality Tools

Aristotel a spus: „Calitatea nu este o acțiune, ci un obicei.”
Acest curs urmărește să ofere participanților cunoștințe și o înțelegere în profunzime a principiilor de management al calității, concepte cheie legate de impactul sistemului calității în munca de zi cu zi și înțelegerea abordării procesului de îmbunătățire a calității.

New FMEA –AIAG & VDA FMEA implementation

Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) / Implementation FMEA AIAG & VDA FMEA Handbook, 1st Edition 2019

Categorie curs: Core Quality Tools

Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) este o unealtă de lucru care ne ajută să controlăm riscurile din design și proces. Cu alte cuvinte, să prevenim un defect, nu să îl corectăm ulterior.

Cursul Failure Mode and Effect Analysis este destinat tuturor celor care iau parte la un proces ce implică rezolvarea de probleme și managerilor sau specialiștilor implicați în întreg domeniul de activitate al unei companii.

Reverse FMEA

Categorie curs: Core Quality Tools

“Calitatea nu este niciodată un accident. Este întotdeauna rezultatul efortului inteligen” – John Ruskin.

Evaluarea inversă a FMEA (RFMEA) este un model opțional sugerat pentru a demonstra o parte fiabilă a FMEA, utilizând comparația și combinația interpretărilor recunoscute și nerecunoscute ale S, O, D și RPN.

În urma cursului Reverse FMEA veți învăța cum să îmbunătățiți calitatea, fiabilitatea și siguranța produselor și a proceselor, crescând, astfel, satisfacția clienților.

Quality Core Tools

Categorie curs: Core Quality Tools

“Calitatea nu e un act, este un obicei” – Aristotel

Automotive Industry Action Group (AIAG) a dezvoltat Core Tools pentru a putea fi folosit împreună cu IATF – 16949. Quality Core Tools reprezintă funcția pentru excelența calității în industria automotive. Ajută la îmbunătățirea calității, fiabilitatea și siguranța produselor/proceselor și veți spori satisfacția clientului.

Advanced Product Quality Planning (APQP)

Categorie curs: Core Quality Tools

“Calitatea înseamnă să faci lucrurile corect când nimeni nu se uită”, spunea Henry Ford, dar pentru a face acest lucru, calitatea trebuie planificată, iar Advanced Product Quality Planning (APQP) este unealta potrivită.

Cursul este destinate tuturor celor care iau parte la lansarea seriilor noi de produse și mai ales celor implicați în planificare, asigurarea calității și controlul proceselor.

Production Part Approval Process (PPAP)

Categorie curs: Core Quality Tools

Știți că specificațiile clientului au fost corect înțelese și procesul este capabil să fabrice produse de calitate atunci când ați obținut aprobarea clientului.

Production Part Approval Process (PPAP) reprezintă un proces care definește cerințe specifice pentru a obține aprobările necesare.

Cursul Production Part Approval Process este destinat tuturor angajaților care iau parte la lansarea proiectelor noi și mai ales celor implicați în planificare, asigurarea și controlul calității.

Control Plan (CP)

Categorie curs: Core Quality Tools

Pentru a fi cu adevărat protejați nu este suficient să cunoaștem riscurile din procesele noastre, ci să le și controlăm. Control Plan (CP) este o metodă simplă și eficientă care ne învață cum să facem ca acest lucru să se întâmple.

Cursul Control Plan este conceput pentru toți angajații care iau parte la lansarea proiectelor noi și mai ales celor implicați în planificarea, asigurarea calității și control.

Statistical Process Control (SPC)

Categorie curs: Core Quality Tools

“Fără date ești doar o persoană cu o opinie”, spunea Dr. Deming. Statistical Process Control (SPC) vă va ajuta să monitorizați, să controlați și să îmbunătățiți procesele, folosindu-vă de date și de metode statistice.

Statistical Process Control este aplicabil inginerilor, supervizorilor, managerilor și tuturor celor care folosesc, în activitatea lor, metodele statistice de control.

Measurement System Analysis (MSA)

Categorie curs: Core Quality Tools

Measurement System Analysis (MSA) vă ajută să țineți sub control și să îmbunătățiți un produs sau un proces, fără să îl măsurați, într-un mod simplu și eficient.

Cursul Measurement System Analysis este destinat în special celor implicați în planificarea, asigurarea și controlul calității produsului. Este extrem de util și persoanelor responsabile pentru îmbunătățirea continuă și practicanții Six Sigma.

Training Project Management

Categorie curs: Managing Projects and Risks

Doar 16% din proiectele desfășurate în lume sunt finalizate la timp, în buget, atingându-și scopul inițial, potrivit unui studiu realizat de Standish Group International.

Trainingul Project Management vă pregătește pentru a fi între cei 16% care își finalizează proiectele la timp, în buget, cu atingerea scopului inițial, și este aplicabil managerilor, inginerilor, tehnicienilor, project managerilor și tuturor celor care coordonează sau sunt implicați în proiecte.

Microsoft Project

Categorie curs: Managing Projects and Risks

Provocarea principală a gestionării unui proiect este atingerea țintei și a obiectivelor acestuia, cu toate constrângerile clasice ale acestuia, care de obicei sunt scopul, calitatea, timpul și bugetul.

Trainingul Microsoft Project vă introduce în lumea organizării eficiente a activităților și a sarcinilor de serviciu. De la stabilirea creșterii resurselor, la atribuirea sarcinilor de serviciu, partajarea resurselor, sortarea informațiilor, stabilirea planului de proiect și lucrul cu mai multe proiecte, cursul Microsoft Project vă oferă informațiile necesare pentru o planificare de succes.

Risk Management

Categorie curs: Managing Projects and Risks

Dacă vi s-a întâmplat vreodată să omiteți fix riscurile cele mai mari dintr-un proiect, cursul Risk Management vă va ajuta să cunoașteți câteva metode prin care să evitați astfel de situații.

Risk Management este aplicabil managerilor, inginerilor, tehnicienilor, project managerilor și tuturor celor care coordonează sau sunt implicați în proiecte. Cursul vă va ajuta să înțelegeți importanța analizării riscurilor.

Freight Cost Optimization

Categorie curs: Logistic Management

Freight Cost Optimization vă ajută să optimizați un proces, adică să fiți capabili să “vedeți” pierderile și să înțelegeți cauza principală a acestora.

Cursul vă învață și cum să aveți capacitatea să propuneți soluții pe care, ulterior, să le implementați, să măsurați rezultatul și să preveniți reapariția problemelor.

Fiind unul dintre factorii cei mai importanți ai proceselor logistice, optimizarea costurilor de transport este un proces constant în toate companiile.

Production Planning

Categorie curs: Logistic Management

Production Planning este ideal dacă vreți să învățați să utilizați la maximum capacitatea de producție, într-un mod cât mai eficient.

Cursul Production Planning se adresează planificatorilor de producție, planificatorilor de materiale care fac și planificarea producției, precum și altor persoane interesate din departamentele logistică și producție.

Supply Chain

Categorie curs: Logistic Management

Supply Chain management nu înseamnă numai logistică și achiziții, Supply Chain-ul constă într-o rețea de parteneri care interacționează la fiecare nivel al organizațiilor lor”, spunea Douglas M. Lambert, director al Global Supply Chain Forum.

Modelele de Supply Chain vă pot crește performanța într-un mod sustenabil. Cursul se adresează coordonatorilor Supply Chain, planificatorilor de producție, planificatorilor de materiale, precum și supply-chain managerilor.

Logistic and Warehouse

Categorie curs: Logistic Management

„Linia dintre dezordine și ordine se află în logistică.” – Sun Tzu

Trainingul constă în shadowing pentru echipa de depozit, rapoarte și evaluări făcute împreună cu un expert în domeniu cu experiență de peste 20 de ani.

Lean Six Sigma Black Belt

Categorie curs: Essential Lean Six Sigma

Cursul Lean Six Sigma Black Belt este bazat pe cunoștințele IASSC Lean Six Sigma.

„Centurile negre” (black belts) sunt experți practicieni care lucrează la proiecte în cadrul organizației. Este vorba despre proiecte care sunt relativ complexe și care au nevoie de o atenție semnificativă și cunoștințe aprofundate pentru succesul acestora, proiecte care, în mod normal, au beneficii financiare mari pentru organizație.

Lean Six Sigma Green Belt

Categorie curs: Essential Lean Six Sigma

Cursul Lean Six Sigma Green Belt este bazat pe cunoștințele IASSC Lean Six Sigma.

“Centurile verzi” (green belts) sunt practicanți ai metodologiei Six Sigma, pe care o aplică, de regulă, în ariile lor de răspundere sau sprijină proiecte Black Belt de dimensiuni mai mari. Practicanții sunt capabili să rezolve probleme de nivel local și să aplice conceptele și principiile Six Sigma la locul de muncă.

Lean Six Sigma Yellow Belt

Categorie curs: Essential Lean Six Sigma

Trainingul Lean Six Sigma Yellow Belt este bazat pe cunoștințele IASSC Lean Six Sigma.

“Centurile galbene” (yellow belts) participă în activitățile de management ale proiectelor Six Sigma. Acestea înțeleg principiile Six Sigma și sunt capabile să caracterizeze procese, să rezolve probleme asociate cu responsabilitățile lor, să implementeze și să mențină câștigurile din îmbunătățiri.

cerinte specifice psa - EMC Consulting

Cerințe specifice PSA / 2 zile de training

Categorie curs: Quality Management

Trainingul Cerințe specifice PSA are ca scop introducerea cerințelor specifice PSA descrise în SQM (Manualul calității furnizorului) și în CSR-urile (cerințele specifice clienților) ale PSA, pentru a facilita alăturarea portofoliului PSA sau pentru a îmbunătăți o colaborare deja existentă cu PSA, pentru a obține o înțelegere completă a așteptărilor PSA și tacticilor de implementare.

LPA - Layered Process Audit / 2 zile de training și workshop

Categorie curs: Quality Management

Auditul de proces LPA (audit de process stratificat) este un instrument al calității dezvoltat pentru managementul producției. Pregătirea și workshopul LPA sunt aplicabile pentru orice nivel în organizație, cum ar fi lideri de echipă, ingineri, manageri de departamente și top management.

Noțiunile transmise pe parcursul acestui curs și suportul de curs se bazează pe ghidul AIAG cu privire la auditul de tip LPA (CQI-8 Layered Process Audits Guideline).

Internal Auditor for Environmental Management Systems ISO 14001:2015

Internal auditor for Environmental Management Systems ISO 14001:2015

Categorie curs: Quality Management

ISO 14001:2015 este un standard internațional care stabilește criteriile pentru un Sistem de Management de Mediu. Implementarea cerințelor standardului de mediu ajută la creșterea perfomanțelor de mediu, îndeplinirea obligațiilor de conformare și îndeplinirea obiectivelor de mediu ale organizației.

Acest standard internațional este aplicabil oricărei organizații, indiferent de mărimea, tipul și natura acesteia și se aplică aspectelor de mediu ale activităților, produselor și serviciilor sale, pe care organizația le determină și pe care le poate controla sau influența acordând atenție prespectivei ciclului de viață.

De asemenea, este aplicabil tuturor persoanelor care lucrează în domeniu sau sunt interesate de managementul mediului, auditorilor interni sau externi pentru sistemele de management de mediu, ownerilor de proces, persoanelor care se ocupă cu evaluarea sistemului de management de mediu, personal implicat în calitate.

Internal Auditor for Quality Management System

Internal auditor for quality management system based on IATF 16949:2016, ISO 9001: 2015 and ISO 19011:2018

Categorie curs: Quality Management

Auditor intern IATF 16949 : 2016 conform ISO 9001:2015 și ISO 19011:2018

„Fără un standard nu există nicio bază logică pentru a lua o decizie sau a lua măsuri”, a spus Joseph M. Juran.

IATF 16949:2016 (înlocuiește standardul ISO / TS 16949:2009) este un standard care stabilește cerințele pentru un Sistem de Management al Calității (QMS), în special pentru sectorul automotive.

Standardul IATF 16949 oferă îndrumări și instrumente companiilor și organizațiilor care doresc să se asigure că produsele lor respectă în mod consecvent cerințele clienților și că satisfacția clienților și calitatea sunt îmbunătățite în mod constant.

Guidelines for auditing management systems ISO 19011:2018

Categorie curs: Quality Management

Acest standard oferă îndrumări privind auditarea sistemelor de management, inclusiv principiile auditului, gestionarea unui program de audit și efectuarea auditurilor sistemului de management, precum și îndrumări privind evaluarea competenței persoanelor implicate în procesul de audit. Aceste activități includ persoanele care gestionează programul de audit, auditorii și echipele de audit.

Se aplică tuturor organizațiilor care trebuie să planifice și să efectueze audituri interne sau externe ale sistemelor de management sau să gestioneze un program de audit.

Aplicarea acestui document la alte tipuri de audituri este posibilă, cu condiția să se acorde o atenție specială competenței specifice necesară.

IATF 16949:2016 standard requirements

Categorie curs: Quality Management

Joseph M. Juran a spus: “Fără un standard nu există nici o baza logică pentru a lua o decizie sau a lua măsuri.

IATF 16949: 2016 (înlocuiește standardul ISO / TS 16949: 2009) este un standard care stabilește cerințele pentru un Sistem de Management al Calității (QMS), în special pentru sectorul automotive. Standardul IATF 16949 oferă îndrumări și instrumente companiilor și organizațiilor care doresc să se asigure că produsele lor respectă în mod consecvent cerințele clienților și că satisfacția clienților și calitatea sunt îmbunătățite în mod constant.

Understand the Requirements of PSA QIPV3 (Quality & Industrial Performance)

Categorie curs: Quality Management

În anul 2015, producătorul francez PSA a folosit standardul QIPV3 atunci când a realizat evoluția sistemului său de evaluare a performanței industriale a furnizorilor săi.

Sistemul QIPV3 include trei chestionare de audit, examinări care vor fi realizate pe parcursul diferitelor face de colaborare cu PSA.

Internal Auditor for Quality Management System

Internal Auditor for Quality Mangement System ISO

Categorie curs: Quality Management

Audit intern pentru ISP 19011:2018, IATF 16949:2016 și ISO 19011:2018

„Fără un standard nu există nicio bază logică pentru a lua o decizie sau a lua măsuri”, a pus Joseph M. Juran.

IATF 16949:2016 (înlocuiește standardul ISO / TS 16949:2009) este un standard care stabilește cerințele pentru un Sistem de Management al Calității (QMS), în special pentru sectorul automotive.

Standardul IATF 16949 oferă îndrumări și instrumente companiilor și organizațiilor care doresc să se asigure că produsele lor respectă în mod consecvent cerințele clienților și că satisfacția clienților și calitatea sunt îmbunătățite în mod constant.

Practical Problem Solving & Decision Making (8D/PDCA)

Categorie curs: Practical Problem Solving

“Nu putem rezolva o problemă cu același nivel de gândire care a creat-o”, spunea Albert Einstein, iar cursul Problem Solving and Decision Making vă va ajuta să descoperiți noi moduri de gândire pentru a rezolva cu ușurință problemele.

Tehnicile învățate se pot aplica oriunde și oricărei persoane, lucrând pe orice funcție într-o organizație, care caută cauza adevărată a unei probleme, organizând și analizând informații cheie, și în special persoanelor din departamentele calitate, inginerie, producție și ariile din logistică.

QRQC – Quick Response Quality Control

Categorie curs: Practical Problem Solving

Cursul Quick Response Quality Control (QRQC) vă va ajuta să descoperiți noi moduri de gândire pentru a rezolva cu ușurință problemele și vă oferă o metodă rapidă pentru a controla calitatea.

Tehnicile învățate se pot aplica oriunde și oricărei persoane (lucrând într-o organizație, în orice funcție) care caută cauza adevărată a unei probleme, și în special persoanelor din departamentele calitate, inginerie, producție și ariile din logistică.

Practical Time Studies

Categorie curs: Process Engineering

Studiile de timp sunt baza pentru planificarea, controlul și îmbunătățirea capacității unui sistem de producție.

Trainingul Practical Time Studies oferă o abordare practică a metodologiei de realizare a studiilor de timp și este aplicabil inginerilor, supervizorilor, responsabililor de proces și oricărei persoane interesate în măsurarea și studiul timpului.

Ergonomics in the Workplace

Categorie curs: Process Engineering

Un loc de muncă bun și bine organizat este benefic atât pentru operatorii noștri, cât și pentru companiile noastre.

Trainingul Ergonomics in the Workplace (Ergonomia la locul de muncă) oferă o abordare practică a ergonomiei, a metodologiei de proiectare a locului de muncă și a îmbunătățirii procesului.

Cursul este aplicabil inginerilor de producție, supervizorilor de producție, inginerilor de proces și oricăror persoane interesate de ergonomia, antropometria și designul la locul de muncă.